Sunnuntaina oli taas vuorossa agireenit maneesilla, oli ihan ok, paitsi nemon komentaminen oli välillä aikas rasittavaa ja jouduttiinkin hieman välillä rauhottuun. Varsinkin kepeillä komentaminen näkyy voimakkaasti ja mikäli joudun ottamaan lähdön alusta, niin homma menee täysin haukkumiseksi. Pakko ottaa koira istumaan ja rauhoittumaan. Luulen että nemo pyytää lisää vauhtia kepeillä ja kun näin teen niin keppejä jää välistä ja komentaminen yltyy. Pitäisi saada tuota keskittymistä enemmän esteille kuin mun käteen, jossa roikkuu alvariinsa. Etenemis harjoitukset olisi varmasti hyvä juttu, että saisi koiraa hieman irtaantumaan. Onneksi saa kesällä väsäiltyä hieman omia esteitä niin pääsee useammin reenailemaan, kuin kerran viikkoon :)

Tänään oli pk-koirien tottikset vuorossa. Alkuun paikallaolo. Maahanmeno hyvä, hieman piippausta minuutin jälkeen ja sitten hieman ennen loppua nousi. Vein uudestaan paikalleen ja otettiin liike loppuun. Nyt meni hyvin, eikä varastanut istumaan nousussa vaan odotti käskyä. Seuraavana otettiin ryhmäliikkeinä jäävät liikkeet ja seuraamista. Aikaisemmin ei olla otettu ryhmäliikkeinä ja sen kyllä huomas, pälyilyä ja toisten käskyihin reagoimista. Ensiks oli jäävistä istuminen, jota ei olla harjoiteltu. Niinpä Nemo meni maahan istu käskyllä, mikäli positiivista siitä haluaa niin meni erittäin reippaasti :D no joo, seuraavana oli sitten maahanmeno ja toisella käskyllä maahan. Hyvin jaksoi taas odottaa istu käskyä, eikä ennakoinut.

Seuraaminen oli ihan ok ja vasemmalle käännökset sujuivat nyt paremmin, kontakti pysyi ihan hyvänä vaikka kaaviota tehtiin aika pitkään. Täytyy ruveta ottamaan vaan erittäin lyhyitä pätkiä, että mielenkiinto säilyy ja seuraaminen pysyy innokkaana. Lopuksi otettiin vielä luoksetulo koirien välistä ja meni erittäin hyvin, reippaasti lähti ja eteen istuminen oli suora. Muiden koirien ottaessa luoksetuloa, oli ilmassa rauhattomuutta ja oli pakko palkata välillä.

Kotipihassa otettiin vielä noutoa, hitaasti lähtee liikkeelle, mutta tuo innokkaammin. Hieman mälvää istuessaan, mutta on erittäin hyvä että pitää ihan mielellään kapulan suussa. Hieman pitää ympärille pälyillä, että mitä tapahtuu, mutta tuo suoraan eikä tee yliääräisiä lenkkejä. Nyt pitää vaan leikin kautta saada koko suoritusta innokkaammaksi.