Mistäs sitä nyt aloittaisi. No viime viikon agireeneistä vaikka sit. Reenit meni oikein hyvin. Itse keskityin ohjaamiseen kunnolla, eikä suurempia virheitä tullut. Nemo toimi oikein hyvin, eikä esteillä ollut suurempia onkelmia. Harjoituspätkällä oli ahtaita käännöksiä ja takaa kiertoja. Vaikka vauhtia on aika paljon ja hypyt edelleen kilometrin pitkiä, niin hyvin hovarontti esteille kääntyi. Pitää vaan muistaa viedä koira kunnolla esteille ja muistaa olla rauhallinen :) Agi jäi nyt vähäks aikaa tauolle ja palataan ohjattuihin hyppelyihin myöhemmin kesällä.

Tottistelemassa ollaan käyty harvasepäivä. Paikallaolossa ollaan menty hieman takapakkia, siitä on tullut aika epävarma. Nyt ollaan otettu askelia taaksepäin; lyhyellä matkalla ja lyhyemmällä ajalla. Tänään kävin reenailemassa vesisateessa ja paikallaoloa otin muutamia toistoja erittäin lyhyellä ajalla. Hieman Nemo haisteli maata, mutta muuten oli ok. Sitten otin jääviä liikkeitä vaihtelevalla palkalla ja maahanmeno on aika varma, ottaa heti käskyn, vaikka maahanmeno on silti välillä vähän hidas. Seisomisessa ottaa käskyn vaihtelevasti, välillä heti ja välillä muutaman hiippailun jälkeen, mutta paikallaan pysyy. Istuminen on aika alkutekijöissään ja tahtoo mennä maahanmenon kanssa sekaisin, vaatii vielä vartaloavun.

Noutoa ollaan harjoiteltu ahkerasti ja tänään liike näytti oikein mallikkaalta. Lähtö oli reipas ja innokkaasti toikin takaisin, eteen istuminen jää välillä liian kauaks. Palautusta pitäisi saada vielä hiottua, tahtoo kapula tippua liian aikaisin. Mutta hienosti on mennyt eteenpäin tämä liike! Noutoa otettiin myös ensimmäistä kertaa pk- noutona a-esteen yli ja kapula pysyi koko matkan suussa :) a-esteen kiipeämistä ei paljoa tartte käskeä, on se sen verran kiva este!

Pk hyppyä otin myös muutaman kerran ja alku ohitusten jälkeen Nemo tajus, että jaa niin yli piti mennä. Muutaman kerran otin myös namimiehellä ja hyppäs hyvin keskeltä. Vielä takajalat hieman ottaa kiinni, mutta pitää saada varmuutta lisää.

Nemolla tuntui olevan rutkasti virtaa vesisateesta ja märästä maasta huolimatta, niin otin vielä seuraamiskaaviota sillain, että Heli seuras aivan meidän kannoilla ja huuteli mitä piti tehdä. Hyvä häiriötekijä, mutta ei tuntunut paljoa haittaavan. Loppuun vielä toko estettä ja ei mitään ongelmia. Pelkäsin että ei tajua mennä ilman käsiohjausta, mutta hyvinhän se sujui!

Mukavasti tulee koiraan virtaa noista esteistä, että täytyy varmaan ottaa toko-kisoihin oma este mukaan, niin saa koiran kierroksille ;D