Jospa taas päivittelisin tätä plokia hieman...

Treenit ovat edenneet agipainoitteisesti, Nemolla tuntuu olevan innokkuutta lajiin ja vauhtiakin löytyy. Itselle vaan hieman hankala, ettei vaan tule liikaa tahkottua agiharjoituksia. Koira pysyy hyvin hanskassa, ei karkaa esteille ja jättö onnistuu helposti monenkin esteen päähän. Varmuutta esteille menoissa tulee ajan myötä ja kontaktit ovat vielä hakusessa. Itse en vain ole oikein päättänyt, millä tyylillä niitä kontakteja tekisin. Nyt se on lähinnä muutamaa tyyliä sekoitellen ja se ei ole hyvä. Todennäköisesti pysähdykset ylä ja ala kontaktilla olisivat Nemolle sopivat. Kunhan itse muistaisi olla hätäilemättä!

Tiistaina meillä oli mölliagikisat Mäntässä ja sujuivat kyllä hienosti! Rata oli 20 esteen rata ja pituutta joku lähemmäs 200 metriä...juosta sai ainakin :) Tykkäsin radasta kovasti. Muistaakseni meille tuli 3 virhettä, yksi oli ainakin puomin kontaktilta ja toinen oli oma ohjaus virhe, olin liian hidas ja esteestä mentiin ohi että heilahti. En edelleenkään muista, että suorilla nuo hypyt ovat saiiiiiiiraaaan pitkiä. Kolmannesta virheestä ei sitten ole muistikuvia. Aika oli sitten päinvastoin yllätys, tehtiin kaikista nopein aika ja radasta jäi erittäin hyvä mieli!

Eilen olin sitten itsekseni harjoittelemassa kontakteja ja irtoamista. Otin muutaman kerran namilautasella ja sitten kokeiltiin namimiehellä...ei olisi varmaan kannattanut. Viimeiselle esteelle Nemo hyppäs liian läheltä ja takapolvi napsahti rimaan, ulvahti ja konkaten loppuun...No, taisi olla filmaamista, vaikka jonkin aikaa kulki kolmella jalalla. Merkkaus kuitenkin onnistui 'kipeällä' jalalla joten se siitä... Kun ei ontunut enää, otin muutaman esteen ja ei mitään ongelmaa. Vielä narupallon kanssa vauhtiputki ja hauskaa oli...

Tottisreeneissä oltiin maanantaina ja edelleen tuo paikallaolo on huono. Jäin aika lähelle ja kävin antamassa välipalkat pariin kertaan. Puolessa välissä rupes taas piippaamaan ja rupes kirputtamaan häntäänsä...Pääasia on, ettei noussut. En vain oikein tiedä mikä näissä paikallaoloissa mättää, onko se koiran mielestä niin tylsä juttu kun pitää 'vain' olla paikallaan? Nemoa ei kuitenkaan muut koiran kiinnosta, vaan aina kun nousee kesken, niin haistelee maata tai lähtee kävelemään mua kohti. Nyt olen tehnyt parin kuukauden ajan erittäin vaihtelevia treenejä. Välillä vain muutamia sekunteja ja pallo lentää, sitten pidempään ja pallo lentää tai liike loppuasentoon asti ja sit palkka... Tai sitten yksinkertaisesti meillä on liian vähä harjoitusta ryhmäpaikallaoloista, vaikea sanoa. Jotenkin se mun mielestä kuitenkin paineistuu siitä, että pitää olla paikallaan. Pitäisi ottaa välillä istuen paikallaoloa jos tuo makuuasento on jotenkin epämiellyttävä.

Seuraaminen on ok, käännökset välillä liian väljiä. Jäävät liikkeet ovat varmat, vaikkakaan mitään salamannopeaa maahanmenoa ei tee. Hyppy sujui maanantain reeneissä hyvin häiriössä.

Perjantaina mennään kuitenkin tokokisoihin tänne Mänttään ja katsotaan miten sujuu. Lauantaina on agikisauran korkkaus Orivedellä, joten viikonlopun aikana saa varmasti jännittää tarpeeksi :)